Solide kvartalstall fra Ekornes - 12.05.2011

Inlagd Solide kvartalstall fra Ekornes

Stressless fyller 40 og Ekornes åpner jubileumsåret med nye solide kvartalstall.
Stressless fyller 40 og Ekornes åpner jubileumsåret med nye solide kvartalstall. 

Etter første kvartal kan Ekornes legge fram et driftsresultat på 134 millioner av en samlet omsetning på 784 millioner kroner. Det gir en driftsmargin på 17,1 prosent. Det betegner konsernet som meget solid, selv om det er noe lavere enn rekorden fra samme kvartal i fjor.

- En generell økning i råvarekostnadene i verden presser marginene og markedet er fortsatt preget av stor usikkerhet. Særlig salgsutviklingen i Storbritannia er krevende for konsernet. På den andre siden er det hyggelig å kunne konstatere at salget i USA er godt, sier administrerende direktør Øyvind Tørlen. Ekornes kommer til å videreføre tradisjonen med bonusordning. Ut fra driftsmarginen første kvartal ligger det an til at de ansatte kan få en bonus på 64 prosent av en månedslønn.

Ekornes er nå i ferd med å ta i bruk nye bygg og mye nytt utstyr i fabrikken på Ikornnes.  De store investeringsprogrammene er gjennomført innenfor gjeldende tidsplan og budsjett. Dette har vært mulig på grunn av god planlegging og gjennomføring både hos egne ansatte og eksterne leverandører. - Ekstra gledelig er det at Stressless Magic, som blir lansert i jubileumsåret, har fått en meget god mottakelse hos forhandlere over hele verden, sier Øyvind Tørlen.