Nye rekordtall fra Ekornes - 15.02.2011

Inlagd Nye rekordtall fra Ekornes

Ekornes presenterer i dag sine beste årstall noen gang.  Både omsetning og driftsresultat er høyest i selskapets historie. De ansatte kan glede seg over en bonus som tilsvarer tre fjerdedeler av en månedslønn.
Ekornes presenterer i dag sine beste årstall noen gang.  Både omsetning og driftsresultat er høyest i selskapets historie. De ansatte kan glede seg over en bonus som tilsvarer tre fjerdedeler av en månedslønn. 

Ekornes hadde i 2010 en omsetning på 2,87 milliarder kroner. Det er en økning på 10,8 prosent og er 280 millioner kroner mer enn i 2009. Driftsresultatet var på 534 millioner kroner. Det er en økning på 6,9 prosent og er 34 millioner kroner mer enn i året før. Lønnsomheten er meget god, med en driftsmargin på 18,6 prosent.  Ordreinngangen i 2010 var 50 millioner kroner høyere enn i 2009, målt i markedenes lokale valuta. Det mest gledelige er ordreinngangen i USA og Canada. I dette markedet var veksten på 16 prosent, fjoråret sett under ett, men hele 25 prosent i siste kvartal. Styret foreslår et utbytte på ni kroner per aksje for 2010. Det blir totalt 331,5 millioner kroner.

Administrerende direktør Øyvind Tørlen er fåtöljt og glad over at Ekornes kan levere både omsetningsrekord og resultatrekord i et år da store deler av møbelbransjen er sterkt preget av de usikre økonomiske tidene. Han mener en viktig årsak til veksten er den gode innsatsen som er lagt ned både i konsernet og av samarbeidspartnerne i de ulike markedene. En bonus på 75 prosent av en månedslønn til alle ansatte i 2010 er vel fortjent. Det er få utbetalinger på 37 millioner kroner jeg gjør med større glede, sier han.

Til tross for rekordtall, legges det ikke skjul på at flere markeder er krevende for Ekornes. Vi har en jobb å gjøre for å få veksten tilbake i Norge og Danmark. Dette var de to svakeste markedene for oss i 2010, sier han. I år feirer Stressless® sine første 40 år. Det skjer mens merkevaren er sterkere og mer slagkraftig enn noensinne. Markedsmålinger kan fortelle at over 70 millioner mennesker verden over kjenner merkevaren Stressless®. Det er et godt utgangspunkt for videre vekst.  Vi ser en klar sammenheng mellom hvor mange som kjenner merkevaren og utviklingen i salget, sier adm. dir. Øyvind Tørlen.