Ekornes troser finanskrisen i det tyske markedet

Sendt den Thomas van Aalten, Niels Möller og Runar Haugen under møbelmessen i Køln.

Scorer høyest i merkekjennskap, og øker ordreinngangen betydelig i det tyske markedet.

Scorer høyest i merkekjennskap, og øker ordreinngangen betydelig i det tyske markedet.

Ekornes solgte møbler for 686 millioner kroner i Mellom-Europa i 2008. Det er en økning over 80 millioner kroner. Ordreinngangen økte med vel 13 prosent. Sammenlikner man med den generelle veksten i dette markedet, som ligger på mellom to og fire prosent, viser det at Ekornes har erobret en større del av markedet enn tidligere. Dette er imidlertid ikke nok til å kompensere for nedgangen i andre store marked som USA og UK.

Det er spesielt det tyske markedet som går godt. Her var Ekornes nylig representert under Køln-messen, som samler de viktigste bransjeaktørene. Her var vi godt hjulpet av en undersøkelse som viser at Stressless er nummer en når det gjelder merkekjennskap blant stoppede møbler.

- Mottakelsen var svært positiv. Vi presenterte blant annet en ny og svært innbydende studioløsning, som etter signalene fra markedet å dømme vil slå veldig godt an i Tyskland. I tillegg har vi nye produkter som vi har stor tro på, så det er ingenting som tyder på at veksten i det tyske markedet skal stagnere i år heller, sier markedsdirektør Runar Haugen.


På bildet: Thomas van Aalten, Niels Möller og Runar Haugen under møbelmessen i Køln.