Ekornes-suksess i Japan

Sendt den Ekornes-suksess i Japan

Mens norsk møbeleksport til Japan sank med 4,2 prosent i fjor, økte Ekornes sin omsetning i det japanske markedet med 22,5 prosent.

Mens norsk møbeleksport til Japan sank med 4,2 prosent i fjor, økte Ekornes sin omsetning i det japanske markedet med 22,5 prosent.

Ekornes har gjennom flere år hatt posisjon som den største leverandøren av hvilestoler i Japan. De nye tallene viser at Ekornes fortsetter å ta markedsandeler – til tros for en turbulent verdensøkonomi. 

– At vi øker omsetningen, er et resultat av systematisk implementering av markedskonsept og relasjonsbygging med forhandlere, sier Svein Lunde, internasjonal markedsdirektør i Ekornes. 

Populært showroom

I dag selges Stressless® gjennom ca. 340 utsalgssteder i Japan, som er en miks av varehus, kjeder og uavhengige forhandlere. For tre år siden åpnet Ekornes også eget showrom i et av de største handelsdistriktene i Tokyo, Aoyama. Her er 140 kvm viet et bredt spekter av Stressless®-kolleksjonen.

– I Tokyo er det spesielt stor kamp om plassen i butikkene, og det er vanskelig å få vist bredden i kolleksjonen. I showrommet kan vi vise varianter av Stressless® som ikke er utstilt i varehusene, forteller Lunde.  

Det er lagt tilrette for at selgere fra varehusene kan ta med kunder til showrommet.  I tillegg kan kundene selvsagt ta turen på egenhånd.

Bildet: Noen av de ansatte ved kontoret til Ekornes i Japan, sammen med adm. dir. Gunn Ovesen i Innovasjon Norge (Foto: Ami Semba, Ambassaden i Tokyo)