Ekornes med høye mål for kontraktsmarkedet

Sendt den Daglig leder Rune Jakobsen i Stay (t.h.) sammen med markedssjef i Ekornes Contract, John Terje Drege.

Vil ta posisjonen som den klart ledende leverandøren til hotell- og offshoremarkedet.

Vil ta posisjonen som den klart ledende leverandøren til hotell- og offshoremarkedet.

I mai 2008 inngikk Ekornes en avtale om å kjøpe samtlige aksjer i Stay AS. Dette gav verdifull kompetanse og nøkkelkontakter innenfor kontraktsmarkedet, og nå starter et målrettet samarbeid for å bli den fremste leverandøren til hotell- og offshoremarkedet i Norden.

- Ekornes har et svært sterkt merkenavn, og internasjonalt kjente produkter som Stressless hvilestoler og Svane madrasser. Stay har på sin side en unik kompetanse og gode kunderelasjoner både nasjonalt og internasjonalt. Sammen gjør dette os til en totalleverandør med unik produktkvalitet og erfaring, sier markedsdirektør Runar Haugen i Ekornes ASA.

Daglig leder Rune Jakobsen i Stay tror at bred kompetanse og solid erfaring, samt produktfordeler som miljøvennlighet og komfort vil være avgjørende for at hotellkjeder velger Stay og Ekornes som leverandør.

- Mange av Ekornes produkter er ideelle for dette markedet. Vi ser fram til å kunne tilby Stressless og Svane til vårt eksisterende nettverk, og samtidig åpner det døren til nye potensielle kundegrupper, sier Jakobsen.

Spesialiserer seg på offshore

Ekornes' eget kontraktsmøbelselskap Ekornes Contract vil nå spesialisere seg på offshoremarkedet.

Selskapet har, fra sin base i Sykkylven, nært den maritime klyngen på nordvestlandet, opparbeidet seg et godt nettverk innenfor innredning av skip og andre offshoreinstallasjoner.

- Noe av det som gjør våre møbler populære og etterspurt om bord i skip, er slitestyrken og de gode spesifikasjonene innen sikkerhet. Alle produktene svarer til Veritas' rattsertifisering, og de strenge britiske brannkravene. I tillegg er det selvfølgelig mange som ønsker seg det lille ekstra - vi vet av erfaring at høy komfort ombord er noe av det mannskapet ser etter når de velger jobb. Da er Stressless®-navnet noe som er kjent for de fleste, sier markedssjef i Ekornes Contract, John Terje Drege.

På bildet: Daglig leder Rune Jakobsen i Stay (t.h.) sammen med markedssjef i Ekornes Contract, John Terje Drege.